El Gremi - Benvinguda del President

Escriu al president

És un plaer poder gaudir d'aquest nou espai web que permet passejar-se pels diferents vessants que componen l'hostaleria d'Osona.

Volem que aquesta eina suposi, d'una banda, posar en escena la nostra organització empresarial al servei dels seus afiliats i dels seus clients i, de l'altra, facilitar, de la forma més senzilla i a la vegada concisa, l'oferta que proposen els hostalers d'Osona.

L'hostaleria osonenca té una llarga història i tradició que sap combinar perfectament amb la modernitat i la innovació. La reconeguda qualitat dels productes que es produeixen a la nostra comarca, posats a les mans de professionals del sector, els cuiners i gent de sala, ha donat lloc a l'excel·lència gastronòmica. Cal destacar, també, la bona feina i hospitalitat dels nostres hotelers, que garanteixen una estada inoblidable a casa nostra. Així també hi ha altres establiments, amb una vessant mes lúdica i d'esbarjo, que arrodoneixen el plaer de l'estada.

Per aquest motiu, els hostalers d'Osona ens vàrem sentir animats a intentar assolir una fita que, al mateix temps de reconèixer la riquesa gastronòmica de la comarca, ens exigís una perseverança en la feina ben feta de cada dia. D'aquí que el nostre Gremi fos l'impulsor de promoure la candidatura de Vic, Ciutat UNESCO de Gastronomia. Aquest organisme atorga sempre aquest reconeixement a una ciutat, però Vic no pot aspirar, ni vol un guardó tan important internacionalment, sense la seva comarca.

A escala local, el segell de Vic, Ciutat UNESCO de Gastronomia, la situarà en el mapa de ciutats culturals mundials i li donarà visibilitat, reconeixement i prestigi. El segell, a més, fomentarà les seves relacions internacionals i facilitarà que la ciutat i tota la comarca es constitueixin com un pol d'atracció turística, cosa que farà que esdevinguin el motor d'un increment econòmic. En l'àmbit català, Vic, i en conseqüència també Catalunya, estarà situada en el mapa mundial pel que fa a turisme gastronòmic. Estem esperançats que en un temps prudent, pugui esdevenir una realitat.

Gaudiu, doncs, tant osonencs com visitants, de bones menges, bones estades. Nosaltres hi posarem tot el saber i bon fer, perquè així ho noteu.

Us desitgem que trobeu, en aquesta plataforma digital, tot allò que us pot interessar, tant del Gremi i dels seus agremiats, com totes les notícies i les iniciatives que portem a terme.

Cordialment,

Joan Naudó i Molist
President del Gremi d'Hostaleria d'Osona
Responsable de la Candidatura de Vic, Ciutat UNESCO de Gastronomia