S'estan mostrant 10 notícies (21-30) de 75
12345678

18/12/2014 - ANUNCI INFORMATIU

El Gremi d’Hostaleria d’Osona
NOTIFICA
Que ha estat extraviat el talonari número 94 amb les participacions número 2326 a la 2350 (ambdues incloses) del número 78.767 corresponent a la loteria nacional que tindrà lloc el dia 22 de desembre de 2014.
Per tant queda anul•lat a tots els efectes
La junta del Gremi
Vic a 18 de desembre de 2014
 04/12/2014 - VI SOPAR MEDIEVAL

VI SOPAR MEDIEVAL

Un any més, el Gremi d’Hostaleria d’Osona organitza juntament amb l’Ajuntament de Vic, el primer dels actes del Mercat Medieval que se celebra a la ciutat de Vic.
El sopar d’aquest any, és una reproducció organolèptica amb el títol:

“Àpat d’un burgès català benestant a la Baixa Edat Mitjana”

El guiatge de tot el procés de preparació, confecció i presentació està a càrrec del Dr. Antoni Riera Melis, catedràtic d’història medieval de la Universitat de Barcelona i membre de l’observatori de l’alimentació i del Dr. Jaume Dantí Riu, catedràtic d’història moderna de la Universitat de Barcelona.
L’elaboració anirà a càrrec de cuiners del Gremi d’Hostaleria d’Osona, amb l’objectiu de elaborar els plats amb la màxima fidelitat i gustos de l’època.
Durant el sopar, podrem gaudir de la música i balls de l’època a càrrec del grup Mitja Cobla “La Vigatana”
El sopar se celebrarà el dijous dia 4 de desembre a les 21h. i l’escenari escollit és l’hotel “Can Pamplona” de Vic.

Pel fet de ser una activitat guiada, el nombre de comensals que podran gaudir del sopar és d’uns 50 amb un preu de 25€ per persona, cal reserva.
Aquesta és una activitat de cultura gastronòmica dins la candidatura de Vic-Osona ciutat UNESCO de Gastronomia

Per reserves: Gremi d’Hostaleria d’Osona.
Plaça de Santa Teresa, 1
08500-Vic
Tel. 93 886 62 11 ( de 9h a 13h )
info@ghosona.com

Díptic VI Sopar Medieval
 24/11/2014 - Nou Acord entre el Gremi i el Banc Sabadell

Nou Acord entre el Gremi d'Hostaleria d'Osona i el Banc Sabadell

El dia 10 d’Octubre, a la seu del Gremi d’Hostaleria d’Osona a la plaça santa Teresa, 1 de Vic, el president del Gremi Sr. Joan Naudó i el Sr. Carlos Arnillas en representació del Banc de Sabadell, varen signar un conveni de col•laboració amb una oferta de productes i serveis financers adreçats al col•lectiu professional que forma part del Gremi.
Els beneficiaris d’aquests acord seran els empresaris agremiats, els familiars de primer grau i els empleats i treballadors de l’establiment.

Aquest conveni amb el Banc de Sabadell, es suma als convenis i acords que en els darrers anys el Gremi d’Hostaleria d’Osona ha signat amb diverses empreses i entitats amb l’objectiu de aconseguir unes condicions més favorables i uns serveis específics i de qualitat pels agremiats.

Clica aquí per més informació
 07/11/2014 - Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Porc i el Bolet

Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Porc i el Bolet

Cartell informatiu i llistat de restaurants adherits a les Jornades
 06/05/2014 - Nou curs gratuit: Les noves xarxes socials per a hostalers

informació del curs
 11/03/2014 - Breu explicació del procés de la "Candidatura de Vic-Osona, Ciutat UNESCO de Gastronomia"

L'Organització de Nacions Unides per la educació, la ciència i la cultura, promou des de fa uns anys un nou concepte de cultura, la cultura creativa. Per estructurar la indústria creativa es va crear l’any 2005 una xarxa de ciutats creatives arreu del món.
La xarxa de ciutats creatives posa en contacte a ciutats d’arreu del planeta, de tal manera que puguin compartir coneixements, saber fer, experiències, habilitats directives i tecnologia.
Totes les ciutats creatives, engloben el seu territori natural d’Inter actuació econòmica i/o administrativa. En el nostre cas la comarca, Osona.
La xarxa de ciutats creatives promouen l’anomenat turisme creatiu com una nova generació de turisme que implica una major interacció social , major participació del visitant en el lloc visitat, amb la cultura d’aquest lloc i una relació més directa amb les persones que hi viuen. El turisme creatiu representa el tercer graó després del turisme de platja “ sol i relax “ el turisme cultural “ museus i centres culturals “ on la cultura, la diversió, la història i la realitat social es confonen amb la vida quotidiana de la ciutat, amb la finalitat d’aconseguir que el visitant conegui la realitat cultural i social, el tarannà i el caràcter específic del territori.
En la Catalunya interior, en contrades com la Plana de Vic, s’hi ha desenvolupat històricament una gastronomia que harmonitza perfectament, la cuina i les noves tècniques d’elaboració i cocció, amb la tradicionalitat pròpia del territori, un clar exemple és la elaboració dels derivats del porc, que encara perduren hores d’ara, com la llonganissa o la botifarra catalana. La llonganissa de Vic s'esmenta per primera vegada en un document del segle XIV que es troba a l'Arxiu Episcopal de Vic.
La ciutat de Vic i per extensió la comarca d’Osona, és un territori amb una tradició gastronòmica coneguda arreu, la nostre cuina i els productes autòctons en són un clar referent.
Vic -Osona compte també amb un gran patrimoni cultural (segon graó turístic, com dèiem) , si el sumem al turisme creatiu (tercer graó turístic), pot aportar un gran valor afegit al PIB de la comarca.MEMÒRIA EXPLICATIVA DEL PROCÉS
L'any 2010, el Gremi d'Hostaleria d'Osona porta a terme un primer estudi de sondeig, que un cop analitzat per UNESCO i d'altres assessors vinculats a aquesta entitat, es va comprovar que els actius de la nostra ciutat i comarca, en termes de gastronomia, industria agroalimentària, pagesia, empreses alimentaries, distribució, venda, hoteleria i restauració, eren prou evidents i que era possible posar-los en valor a nivell internacional.
El juny de 2011 l'Ajuntament de Vic, tal com requereix la UNESCO, formalitza oficialment la postulació de la ciutat. A partir de les hores, es posa en marxa l’equip que ha de treballar per assolir la preuada nominació.
L'any 2012 va ser d'impàs degut a l'aturada temporal de projectes de la UNESCO. El motiu: l'acceptació de Palestina com a estat membre de la UNESCO i el rebuig i boicot econòmic, portat a terme per EEUU i Israel.
L'activitat, la confecció de la documentació necessària i els suports envers la candidatura, però, no varen parar. Durant aquest any es varen tenir contactes amb diverses de les Ciutats Creatives en Gastronomia de la xarxa.
A mitjans de 2013, ja se'ns va informar oficiosament que UNESCO reprendria els projectes. Però la confirmació oficial no va arribar fins la visita que es va mantenir a la seu de la UNESCO a Paris, el mes de Juliol/13, amb el responsable del projecte de CIUTATS CREATIVES UNESCO, Sr. Mauro Rossi.
Amb el document final de candidatura que requereix UNESCO acabat, aquest mes de març hem portat a terme la presentació oficial de la candidatura a la seu de UNESCO a París. La resolució i designació està prevista per a finals d’any.
 11/03/2014 - L'Ajuntament de Vic i el Gremi d'Hostaleria d'Osona, lliuren a París la documentació de la candidatura

Aquest dilluns 10 de març, s'ha presentat a la seu de UNESCO a París, la documentació de la "Candidatura de Vic-Osona, Ciutat UNESCO de Gastronomia". El responsable de Ciutats Creatives de UNESCO, Sr. Mauro Rosi, ha rebut de mans del responsable de la candidatura, Sr. Joan Naudó i de la 1era tinent d’alcalde de Vic, la Sra. Anna Erra, el document final de la candidatura de Vic, ciutat UNESCO de Gastronomia.

A la delegació vigatana que s’ha desplaçat a París, els ha acompanyat la delegada del Govern de Catalunya a França, Sra. Maryse Olivé i el Delegat Permanent Adjunt d’Espanya davant UNESCO, el Sr. José Antonio de Ory.

Amb aquesta presentació oficial, s’entra a la fase final de la candidatura, a l’espera de la resolució per part de UNESCO, prevista per a finals d’any.
 03/03/2014 - Vic-Osona....
 03/03/2014 - Nou curs.
 03/03/2014 - Curs bonificat: Restauració i Comunicació