S'estan mostrant 10 notícies (41-50) de 75
12345678

08/12/2013 - dimarts 17 de desembre a les 20h "Taller/tast de Vins" al Gremi d'Hostaleria

A càrrec del sommelier Eloi Oller

Preus i reserves
 07/12/2013 - dimecres 18 de desembre a les 20h. "Master Class i tast de whiskys" al Gremi d'Hostaleria

A càrrec de l'expert Àlex Illa

Preu i reserves
 07/11/2013 - Al Gremi ja preparem el “V Sopar Medieval” 5 desembre a Vic – Places limitades

V Sopar Medieval

Un any més, el Gremi d’Hostaleria d’Osona organitza juntament amb la Fundació Osona Gastronomia i l’Ajuntament de Vic, el primer dels actes del Mercat Medieval que se celebra a la ciutat de Vic.

El sopar d’aquest any, és una reproducció organolèptica amb el títol:

“Menú de la cort de Ferran I de Nàpols, de finals del segle XV”

Menú

1. Servei
Fruita fresca dels temps i embotits blancs fins
2. Servei
Carabasses a la morisca
3. Servei
Emperador a la graella
4. Servei.
Cassola de carn
5. Servei
Migraust de pomes


El guiatge de tot el procés de preparació, confecció i presentació està a càrrec del Dr. Antoni Riera Melis, catedràtic d’història medieval de la Universitat de Barcelona i membre de l’observatori de l’alimentació i del Dr. Jaume Dantí Riu, catedràtic d’història moderna de la Universitat de Barcelona.

L’elaboració anirà a càrrec de cuiners del Gremi d’Hostaleria d’Osona, amb l’objectiu de elaborar els plats amb la màxima fidelitat i gustos de l’època.

Durant el sopar, podrem gaudir de la música i balls de l’època a càrrec del grup Mitja Cobla “La Vigatana”


El sopar se celebrarà el dijous dia 5 de desembre a les 21h. i l’escenari escollit és l’hotel “Can Pamplona” de Vic

El nombre de comensals que podran gaudir del sopar és de 50 amb un preu de 25€ per persona.

Tots els assistents al sopar, podran participar a les 19h. en una visita guiada gratuïta, oferta per “l’Associació Vic Informadors” a l’Ajuntament de Vic i a la Plaça Major. (s’informarà del punt de sortida al fer l’ inscripció)

Per reserves,
Gremi d’Hostaleria d’Osona
Plaça de Santa Teresa, 1
08500-Vic
Tel. 93 886 62 11
info@ghosona.com

 10/10/2013 - Chengdu dóna suport a la candidatura de "Vic,ciutat creativa de gastronomia de la UNESCO"

El Dissabte dia 21 de setembre, a la sala de consellers de l’ajuntament de Vic, la 1ª tinent d’alcalde i regidora de Turisme Sra.. Anna Erra, va rebre oficialment a la delegació xinesa, acompanyada del regidor d’Economia, Serveis i Urbanisme Sr. Antoni Serrat, del president del Consell Comarcal d’Osona Sr. Joan Roca i el Sr. Joan Naudó responsable de la candidatura de Vic ciutat UNESCO de Gastronomia i president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, que va afirmar que “s’ha posat en evidència que Vic pot optar clarament a ser una ciutat creativa de gastronomia de l’UNESCO”.
El regidor de comerç de l’ajuntament de Chegdu, Sr, Zhang Jinquan, va fer entrega d’una carta de suport oficial de la ciutat de Chengdu a la candidatura de Vic i va afirmar que “Vic té els atributs idonis per esdevenir ciutat gastronòmica per l’UNESCO”
El president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca va explicar que Vic junt amb la comarca d’Osona destaquen sobretot en el sector gastronòmic i en el sector agroalimentari; i per aquest mateix motiu va afirmar que des d’Osona “es dóna tot el suport a la ciutat de Vic a aconseguir tal objectiu”.
Finalment la 1a tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Anna Erra va agrair la visita d’aquesta delegació xinesa i va remarcar una vegada més “l’aposta que fa la ciutat per aquest projecte que contribuirà a revitalitzar el sector gastronòmic i empresarial, a la vegada, que es posiciona dins el món”, va afegir. Erra va expressar que “assolir aquesta candidatura és un somni que cal treballar cada dia per poder-lo fer real, entre tots els agents implicats”
A continuació la delegació xinesa va poder tastar una selecció dels productes gastronòmics artesans més emblemàtics i també una mostra de la cuina de la nostra terra.
 10/10/2013 - Reunió de treball en xarxa de les ciutats creatives en gastronomia de la UNESCO

Dins el marc de treball en xarxa de les ciutats creatives en gastronomia de la UNESCO, el passat dissabte 21 de setembre, una delegació de la ciutat xinesa de Chengdu, proclamada ciutat UNESCO de gastronomia l’any 2011, va visitar la ciutat de Vic i la comarca d’Osona per tal d’establir relacions institucionals i comercials.
A les 11 del matí es va fer una reunió a la sala Segimon Serrallonga de la UVIC, presidida pel seu rector Sr. Jordi Muntaña, on es va comptar amb la presència d’un alt nombre d’empresaris i diverses institucions de la comarca, com la Cambra de Comerç d’Osona, el Consell Empresarial d’Osona i CentreVic. Aquesta trobada va ser molt beneficiosa per totes les parts, ja que es va adquirir el compromís de fer xarxa entre les dues ciutats a nivell empresarial i econòmic.
 01/10/2013 - Curs de manipulador d'aliments privat i presencial al Gremi d'Hostaleria d'Osona
 01/10/2013 - Reunió del hostalers del Gremi d'Hostaleria d'Osona per parlar de "Vic, Ciutat UNESCO"

La reunió dels hostalers del Gremi d’Hostaleria d’Osona, s’emmarca dintre les tasques de difusió de la candidatura de Vic-Osona “Ciutat UNESCO de la Gastronomia” i s’ha parlat del procés realitzat fins ara i de la repercussió turística que pot tenir.
 27/09/2013 - Suport del Govern de la Generalitat a la candidatura de "Vic, Ciutat UNESCO de Gastronomia"

El Govern, ha acordat donar suport a la candidatura perquè Vic sigui declarada ciutat creativa de la gastronomia per la UNESCO.

L'assoliment d'aquest reconeixement situarà la ciutat i el conjunt de Catalunya com a centre mundial de la cuina creativa, amb grans beneficis per la gastronomia, el turisme, el comerç i l'agroindústria.

Llegeix l'acord complet, versió PDF, clicant l'enllaç següent.

Acord de Govern - 12/02/2013
 22/07/2013 - Els propers dies 26 i 27 de juliol, Vic es vesteix, per primera vegada, de VERMUT & COMPRES!

El 26 i 27 de juliol, Vic és VERMUT & COMPRES. Durant aquests dos dies i vinculat amb la tradicional "Botiga al carrer", Vic, incorpora una petita fira alimentària especialitzada en el Vermut on gaudiran des dels més petits fins als més grans. La fira Vermut & Compres es realitzarà al llarg de la Rambla del Passeig i la Plaça dels Màrtirs on hi haurà degustacions i venda de vermut, cava, vi, ratafia i cervesa combinat amb l'elaboració i tast de diversos aperitius. A més a més, Vermut & Compres també incorpora exhibicions de cocteleria acrobàtica i cocteleria clàssica, a part de la presentació d’una nova ratafia exclusiva per el vermut.
Consultar la programació i les terrasses adherides al PDF adjunt:

Programació i llistat de terrasses adherides al VERMUT & COMPRES
 23/06/2013 - La coca de Sant Joan, escalfant motors per passar una bona revetlla!

La coca de Sant Joan és sens dubte, una de les coques més populars i festives de Catalunya on es menja per celebrar la Nit de Sant Joan.
Hi ha una gran varietat de coques de Sant Joan, algunes, per exemple, abans de la fruita porten una capa fina de massapà rebaixat amb una mica de clara d'ou. D'altres inclouen una capa de crema pastissera o crema cremada. També poden incloure pinyons, ametlles, iogurt, etc.
A l'Alacantí hi ha una coca del mateix nom però és una mena de coca de verdures amb tonyina.
A Menorca, la coca de Sant Joan és un altre nom possible per a la coca bamba, ja que es menja durant les festes de Sant Joan.

Al següent enllaç podeu consultar la recepta tradicional de la coca de Sant Joan, del Corpus Culinari Català. I recordeu, si va acompanyada d’un bon cava Català millor que millor!

Clica aquí per més informació