S'estan mostrant 10 notícies (41-50) de 72
12345678

10/10/2013 - Reunió de treball en xarxa de les ciutats creatives en gastronomia de la UNESCO

Dins el marc de treball en xarxa de les ciutats creatives en gastronomia de la UNESCO, el passat dissabte 21 de setembre, una delegació de la ciutat xinesa de Chengdu, proclamada ciutat UNESCO de gastronomia l’any 2011, va visitar la ciutat de Vic i la comarca d’Osona per tal d’establir relacions institucionals i comercials.
A les 11 del matí es va fer una reunió a la sala Segimon Serrallonga de la UVIC, presidida pel seu rector Sr. Jordi Muntaña, on es va comptar amb la presència d’un alt nombre d’empresaris i diverses institucions de la comarca, com la Cambra de Comerç d’Osona, el Consell Empresarial d’Osona i CentreVic. Aquesta trobada va ser molt beneficiosa per totes les parts, ja que es va adquirir el compromís de fer xarxa entre les dues ciutats a nivell empresarial i econòmic.
 10/10/2013 - Chengdu dóna suport a la candidatura de "Vic,ciutat creativa de gastronomia de la UNESCO"

El Dissabte dia 21 de setembre, a la sala de consellers de l’ajuntament de Vic, la 1ª tinent d’alcalde i regidora de Turisme Sra.. Anna Erra, va rebre oficialment a la delegació xinesa, acompanyada del regidor d’Economia, Serveis i Urbanisme Sr. Antoni Serrat, del president del Consell Comarcal d’Osona Sr. Joan Roca i el Sr. Joan Naudó responsable de la candidatura de Vic ciutat UNESCO de Gastronomia i president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, que va afirmar que “s’ha posat en evidència que Vic pot optar clarament a ser una ciutat creativa de gastronomia de l’UNESCO”.
El regidor de comerç de l’ajuntament de Chegdu, Sr, Zhang Jinquan, va fer entrega d’una carta de suport oficial de la ciutat de Chengdu a la candidatura de Vic i va afirmar que “Vic té els atributs idonis per esdevenir ciutat gastronòmica per l’UNESCO”
El president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca va explicar que Vic junt amb la comarca d’Osona destaquen sobretot en el sector gastronòmic i en el sector agroalimentari; i per aquest mateix motiu va afirmar que des d’Osona “es dóna tot el suport a la ciutat de Vic a aconseguir tal objectiu”.
Finalment la 1a tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Anna Erra va agrair la visita d’aquesta delegació xinesa i va remarcar una vegada més “l’aposta que fa la ciutat per aquest projecte que contribuirà a revitalitzar el sector gastronòmic i empresarial, a la vegada, que es posiciona dins el món”, va afegir. Erra va expressar que “assolir aquesta candidatura és un somni que cal treballar cada dia per poder-lo fer real, entre tots els agents implicats”
A continuació la delegació xinesa va poder tastar una selecció dels productes gastronòmics artesans més emblemàtics i també una mostra de la cuina de la nostra terra.
 01/10/2013 - Curs de manipulador d'aliments privat i presencial al Gremi d'Hostaleria d'Osona
 01/10/2013 - Reunió del hostalers del Gremi d'Hostaleria d'Osona per parlar de "Vic, Ciutat UNESCO"

La reunió dels hostalers del Gremi d’Hostaleria d’Osona, s’emmarca dintre les tasques de difusió de la candidatura de Vic-Osona “Ciutat UNESCO de la Gastronomia” i s’ha parlat del procés realitzat fins ara i de la repercussió turística que pot tenir.
 27/09/2013 - Suport del Govern de la Generalitat a la candidatura de "Vic, Ciutat UNESCO de Gastronomia"

El Govern, ha acordat donar suport a la candidatura perquè Vic sigui declarada ciutat creativa de la gastronomia per la UNESCO.

L'assoliment d'aquest reconeixement situarà la ciutat i el conjunt de Catalunya com a centre mundial de la cuina creativa, amb grans beneficis per la gastronomia, el turisme, el comerç i l'agroindústria.

Llegeix l'acord complet, versió PDF, clicant l'enllaç següent.

Acord de Govern - 12/02/2013
 22/07/2013 - Els propers dies 26 i 27 de juliol, Vic es vesteix, per primera vegada, de VERMUT & COMPRES!

El 26 i 27 de juliol, Vic és VERMUT & COMPRES. Durant aquests dos dies i vinculat amb la tradicional "Botiga al carrer", Vic, incorpora una petita fira alimentària especialitzada en el Vermut on gaudiran des dels més petits fins als més grans. La fira Vermut & Compres es realitzarà al llarg de la Rambla del Passeig i la Plaça dels Màrtirs on hi haurà degustacions i venda de vermut, cava, vi, ratafia i cervesa combinat amb l'elaboració i tast de diversos aperitius. A més a més, Vermut & Compres també incorpora exhibicions de cocteleria acrobàtica i cocteleria clàssica, a part de la presentació d’una nova ratafia exclusiva per el vermut.
Consultar la programació i les terrasses adherides al PDF adjunt:

Programació i llistat de terrasses adherides al VERMUT & COMPRES
 23/06/2013 - La coca de Sant Joan, escalfant motors per passar una bona revetlla!

La coca de Sant Joan és sens dubte, una de les coques més populars i festives de Catalunya on es menja per celebrar la Nit de Sant Joan.
Hi ha una gran varietat de coques de Sant Joan, algunes, per exemple, abans de la fruita porten una capa fina de massapà rebaixat amb una mica de clara d'ou. D'altres inclouen una capa de crema pastissera o crema cremada. També poden incloure pinyons, ametlles, iogurt, etc.
A l'Alacantí hi ha una coca del mateix nom però és una mena de coca de verdures amb tonyina.
A Menorca, la coca de Sant Joan és un altre nom possible per a la coca bamba, ja que es menja durant les festes de Sant Joan.

Al següent enllaç podeu consultar la recepta tradicional de la coca de Sant Joan, del Corpus Culinari Català. I recordeu, si va acompanyada d’un bon cava Català millor que millor!

Clica aquí per més informació
 19/06/2013 - Els agremiats viuen de primera mà una experiència gastronomica a dos cellers del Penedès i Priorat

El passat dilluns 17 de juny, el Gremi d’Hostaleria d’Osona va organitzar una sortida destinada als agremiats per conèixer de primera mà cellers del Penedès i del Priorat i així mateix les arrels de l’essència dels seus productes.
La sortida es va preparar per tal de que els agremiats gaudissin d’una experiència gastronòmica i vinícola vinculada amb aquests dos territoris tan especials. Al Penedès van poder gaudir d’una visita guiada per la bodega Castelo de Pedregosa incloent un tast de vins i un bon esmorzar. Seguidament el grup es va dirigir cap al Priorat on van poder visitar les vinyes de la bodega Tane i van gaudir d’un excel·lent dinar, preparat pel mateix celler, amb un tast de vins inclòs.
Conèix més a fons els dos cellers: http://www.tanevins.com // http://www.castelodepedregosa.com
 12/06/2013 - Presentació de la bodega Marco Abella, del Priorat, amb Olívia Bayés

Aquest dimecres dia 12 de juny, la vigatana Olívia Bayés, de la bodega Marco Abella del Priorat és la convidada de les trobades del Gremi d’Hostaleria d’Osona.
El Celler Marco Abella és pertanyent a la família Marco, viticultors a Porrera des del Segle XV. Després d’un període de parada és, el 1999 van apostar de nou per la vinya familiar i, concretament, al 2005 va ser quan David Marco i Olívia Bayés construeixen la bodega Marco Abella.
El respecte per les varietats autòctones, un bon treball de I+D i la qualitat de les seves vinyes fan que els vins de la bodega tinguin personalitat pròpia.

Clica aquí per més informació
 10/06/2013 - Finalitza el període teòric del curs de formació "Tècnic en Dietètica i Nutrició"

Finalitzades totes les sessions teòriques del curs de formació professional de Tècnic en Dietètica i Nutrició, organitzat per el Gremi i el SOC. Ara, comença el període de pràctiques per els alumnes que durant tants dies han aportat una mica més d’alegria i vida al Gremi d’Hostaleria d’Osona. Que tingueu molta sort!