S'estan mostrant 10 notícies (1-10) de 76
12345678

07/09/2017 - CURSOS GRATUÏTS PELS AGREMIATS AL NOVEMBRE

Estem preparant cursos pel mes de novembre.
Gratuïts pels nostres agremiats.
De ben segur que seràn del vostre interès.
Properament us informarem del contingut dels cursos.
 14/07/2017 - CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB RECLAM

El Sr. Joan Naudó i Molist, president del Gremi i el Sr. Jordi Masferrer i Soler, gerent de Reclam Publicitari, S.L., revista de distribució gratuïta de la comarca d'Osona, han signat un acord de col·laboració per impulsar els restaurants de la comarca, i mitjançant la seva guia gastronòmica donar a conèixer la nostra riquesa culinària.
 13/07/2017 - RENOVACIÓ DE CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB EL 9 NOU

El Sr. Joan Naudó i Molist, president del Gremi d'Hostaleria d'Osona i la Sra. Beth Codina, presidenta de El 9 Nou, han renovat el Conveni de Col·laboració entre ambdues entitats.
 14/06/2017 - EL 9 NOU DESTACA "LA VETLLADA DE CUINA SOLIDÀRIA" A TONA

El 9 NOU destaca a la seva edició de dilluns el nou rècord de recaptació per segon any consecutiu de la cinquena Vetllada de Cuina Solidària celebrada el dia 8 de juny a l'Escola d'Hostaleria de Tona. Es van reunir més de 400 comensals. Tot un èxit.
 14/06/2017 - CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB CÀRITAS

El Sr. Joan Naudó i Molist com a President del Gremi i el Sr. Jeroni Vinyet i Benito com a representant de Càritas Diocesana de Vic, acompanyats de Sra. Rosa Marin i el Sr. Manel Cunill, responsables del Projecte Empreses amb Cor i Comerços amb Cor de Càritas, han volgut signar aquest document pel qual començarà una relació entre les dues entitats amb l'objectiu d'afavorir la inserció laboral i la col·laboració en la formació teórico-pràctica en temes d'ajudants de cuina i neteja, també l'oferiment de perfils de candidats adients quan hagi possibilitats de cobrir llocs de treball en algun establiment agremiat.
L'hostaleria d'Osona, amb el compromís del Gremi d'Hostaleria, sempre ha buscat les fórmules necessàries per poder potenciar la gastronomia de la comarca d'Osona, tant en l'àmbit econòmic com en el social.
Tanmateix Càritas, és una entitat que té com a missió atendre i promocionar les persones més necessitades de la nostra societat.
Així doncs, ambdues entitats buscaran les sinergies necessàries per poder complir tots els objectius que s'han proposat.
 21/11/2016 - RESTAURACIÓ SENSE GLUTEN, A CÀRREC DE L´ASSOCIACIÓ DE CELÍACS DE CATALUNYA
 21/11/2016 - RESTAURACIÓ SENSE GLUTEN, A CÀRREC DE L´ASSOCIACIÓ DE CELÍACS DE CATALUNYA

​​​El Gremi d’ Hostaleria d´Osona juntament amb l’ Associació de Celíacs de Catalunya,​ durà a terme el proper Dilluns 21 de novembre.La ​​JORNADA GRATUITA PER UNA RESTAURACIÓ SENSE GLUTEN.
De 10h a 12h /Matí.

El motiu principal de la jornada és conscienciar i sensibilitzar​ ​​a tots els professionals​ restauradors amb el la celiaquía i com podem adquirir les bones pràctiquues per elaborar un menú sense glúten, apte per a celíacs​.

Per tant, no deixis escapar l´oportunitat de formar-te gratuïtament​ ​i​ millorar el teu negoci!

​Confirmeu la vostra assistència per correu: info@ghosona.com o trucant.Tel: 938866211​
 20/11/2016 - 2016: L’any de la Restauració sense gluten

Els 13 Gremis de Restauració de la FIHR es sensibilitzen amb el col•lectiu celíac català i aposten pel servei sense gluten

La situació del mercat sense gluten al nostre país ha variat substancialment en aquests darrers anys en què a l’1% de la població, que les estadístiques ens diuen és celíaca, hem de sumar-li el 6% de persones sensibles al gluten. És a dir, el 7% de la població catalana menja sense gluten per prescripció mèdica. I el tema no s’atura aquí, doncs l’índex anual de noves diagnosis es xifra en un 15%. Sense oblidar-nos tampoc del mercat, cada vegada més emergent, format per persones que segueixen una dieta lliure de gluten com a elecció personal.

Barcelona, 16 de febrer del 2016.. Aquestes dades ens permeten entendre que Espanya sigui en l’actualitat el tercer país del món en llançament de productes sense gluten i que només en els darrers 4 anys, el nombre de referències aptes per a celíacs hagi passat de 280 a 1.500, amb un creixement anual sostingut d’un 28% des del 2008.
Els fabricants i distribuïdors han vist en el mercat sense gluten una oportunitat d’atreure a un col•lectiu durant massa temps privat de productes de qualitat a preus de mercat. Nestlé, Gallo, Cacaolat o Aneto, entre d’altres, són clars exemples d’empreses que han apostat per la fabricació de productes sense gluten, i que continuen treballant a llençar noves referències amb què atreure el nostre consumidor.
Però... què ha passat en tot aquest temps amb els restaurants? . Malgrat que aquesta ha estat una de les reivindicacions de la nostra associació al llarg dels darrers anys, només el 3% dels establiments alimentaris catalans ofereixen en l’actualitat plats aptes per a celíacs, el que dificulta molt que el col•lectiu pugui gaudir d’un bon àpat fóra de casa amb total seguretat i confiança. I si ja és difícil en les grans ciutats, encara ho és més en moltes poblacions d’arreu del país en què no hi ha cap establiment acreditat.
Per millorar aquesta situació, els presidents de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració – FIHR, a la que pertany el Gremi d'hostaleria d’Osona, i de l’Associació Celíacs de Catalunya, Pere Santos i Olga Cuesta, acaben de signar un acord de col•laboració pel qual ambdues entitats treballaran plegades per assegurar l’increment del nombre d’establiments aptes per a celíacs, així com l’estricte coneixement dels protocols de seguretat alimentària en la restauració sense gluten per part dels seus responsables, associats a algun dels 13 Gremis que formen part de la FIHR: Bages, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Alt Penedès, Osona, Terrassa, Anoia, Baix Llobregat Centre-Nord, Castelldefels i Baix Llobregat, Vallés Occidental Sud i Barcelonès, Sitges, Viladecans i Solsonès.

La Celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim que afecta la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. El gluten és una proteïna que es troba als cereals blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut® i triticale. La prevalença de la celiaquia s’estima en un 1% de la població.
La sensibilitat al Gluten no Celíaca es diagnostica en pacients en els quals hi ha evidència que la patologia que pateixen sigues causada per la ingesta de gluten, però se'ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o que tinguin al•lèrgia al gluten. La seva prevalença s’estima en un 6% de la població.
L’únic tractament per ambdues condicions és el seguiment d’una dieta estricta sense gluten de per vida.
L’Associació Celíacs de Catalunya fou la primera organització constituïda a l’estat espanyol en defensa dels interessos de les persones celíaques. Fundada a l’any 1977 i declarada Entitat d’Utilitat Púbica al 1982, conta en aquests moments amb més de 7.000 famílies sòcies, aproximadament uns 10.000 celíacs i celíaques d’arreu el

https://www.celiacscatalunya.org/

Clica aquí per més informació
 17/10/2016 - FAM TRIP ARRÒS DE PALS

El gremi organitza com cada any una sortida de familiarització: FAM TRIP.En aquesta ocasió la sortida serà el proper Dilluns dia 17 d’Octubre. Aquest any la farem a Pals per anar a conèixer al camp: l´arròs, l´Arròs de Pals. Iniciarem la visita a la part antiga del Molí. Ens faran una breu explicació a la façana posterior sobre la història de l’edifici i funcionament del sistema de rec de l’arròs, del procés de l’arròs al camp i finalment l´ entrada al molí, on ens explicaran el procés de blanquejat de l’arròs amb la maquinària de mostra.Després anirem a dinar on prèviament farem un tast d´olis i vins, seguidament farem del dinar degustació amb els arrossos de Pals com a protagonistes i amb maridatge de vins .

Un cop, feta la sobretaula retornarem cap a casa.

Reserveu trucant:
Tel. 938 866 211 o enviant un correu a: info@ghosona.com
 29/07/2016 - SANTA MARTA, PATRONA DE LA HOSTALERIA

​Benvolguts, avui ens trobem de celebració, és Santa Marta, Patrona de la Hostaleria.

El caràcter amable, acollidor i servicial que s’ expliquen en els evangelis de Lluc, son els valors que varen fer d´aquesta santa, Patrona dels hostalers.

Aquest valors segueixen ferms en el tarannà dels nostres professionals.

Des del Gremi us volem compartir aquest text “ vintage” i felicitar-vos en el dia d´ avui.